2018 m. gegužės 15 d., antradienis

2018 gegužės 5 d. Svogūnų sodinimas

2018 m. gegužės 5 d., šeštadienis. Mėnulio fazė - pilnatis, Ožiaragio ženkle.

Šiandien sodinau svogūnėlius prieš tai juos pamirkiusi kalio permanganato tirpale. Turėjau 500 g rezginėlę, bet man jų gerokai per daug, dar planavau sodinti ir mėlynuosius svogūnėlius, bet greičiausiai nebesodinsiu ir taip labai daug svogūnų prisodinau :D šiemet darže nebeliko abrikoso medžio, tad svogūnai ir kitos daržovės galės augti be šešėlių. Pernai metais svogūnus ištraukiau beveik tokius, kokius sukišau, nes augo po medžiu.

Beje, su ekologiška žirnių sėkla nieko gero neišėjo, sudygo kokie 5 žirniukai ir viskas. Į nesudygusių plotą susodinau svogūnus. Vis kokia nauda bus iš žemės plotelio. Tad šiemet turėsim nedaug žirnelių. Nors pernai jų irgi daug nebuvo, tačiau šaldymui pora maišelių liko.

Šiandien užsiėmiau ir sėja:

1. Šparaginės pupelės - pernai metais sėjau 12 pupelių, šiemet pasėjau 18. Skanu pupelės, ypač pamarinuotos, nors užtrunka laiko jas užkonservuoti, bet pasitenkinimas atsinešus stiklainį iš rūsio atperka visus vargus ir praleistas valandas virtuvėje.

2. Burokėliai - susėjau visą pakelį. Pernai užteko ir dar gerokai per daug buvau priauginusi, bet jei su apetitu būtume valgę, tai pats tas būtų. Šiemet planuoju paaugusių burokėlių su lapeliais prisišaldyti, nes labai mėgstu burokėlių lapelių ir stiebelių sriubą. Pernai su apetitu retinau ir gaminau sriubą iš paaugusių burokėlių.


3. Truputį daugiau nei metrą ilgio lysvės apsėjau ankstyvosiomis morkytėmis "Amsterdam 2". Pagal vegetacijos periodą, derliaus tikėčiausi liepos mėnesį :)

4. Morkų "Karlena" žiemai sėjau maždaug trečdalį pakelio. Pernai morkų priauginau gerokai per daug. Šiemet bandau mažiau, nors tiksliai nežinau koks kiekis turėtų būti mažiau lyginant su pernai.


Šiltnamyje ridikėliai su salotomis auga puikiai. Laistau kasdien.


Pirmieji ridikėliai valgymui :)


Aplink daržą pražydo įvairių spalvų tulpės. Vienos anksčiau, kitos dar vėliau pražys.


Vyšnios žydi pilnu pajėgumu.


Pomidorų žiedeliai pradėjo žydėti. Tik kai kurie kaip tuščiaviduriai, kiti kaip pilnaviduriai atrodo. Galvoju, kad ne iš visų bus pomidorai.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą