2018 m. gegužės 7 d., pirmadienis

2018 balandžio 28 d. Darbas darže ir orchidėjos persodinimas

2018 m. balandžio 28 d., šeštadienis. Mėnulio fazė - priešpilnis, svarstyklių ženkle.

Šiandien nuveikiau tikrai nemažai. Tarp pernai rudenį pasodintų česnakų pasodinau dvidešimt braškių daigų. Prie šiltnamio, pačioje atokaitoje. Tikiuosi visi prigis.


Pasirodė pirmieji žirnių daigeliai. Daugiau žirnių nemirkysiu, nes jokios naudos, o tik nervus tampė, ar nepagadinau sėklos, o taip pat, jie labai ilgai dygo, ilgiau nei priklauso.


Nuostabiai žydi abrikosas.


Pernai paliktos žiemoti petražolės jau atsigavę ir jau skleidžia žalumynus.


Šiandien pradėjau ir vieną svarbiausių pavasario darbų darže - žemės sukasimą. Maždaug trečdalį daržo sutvarkiau. O tvarkau tikrai sąžiningai, nes ištraukiu piktžolių šaknis, ypač tokios vijoklinės rožytės, ar kažkaip panašiai besivadinančios, nes pernai labai vargau su ja. Viską apsivyniodavo. Dirbu su kastuvu "Tramontina", gan lengvas ir kol kas stiprus, nors tenka nemažus žemės grumstus kelti.


Vyšnios pumpurai nekantrauja sprogti, pavasaris įsibėgėja visu smarkumu.


Šiandien prisiruošiau persodinti orchidėją, nors man tai ne pirmas kartas, bet ruošiausi ilgai. Kažkaip vis atidėliodavau. Gal dėl to, kad teks persodinti žydinčią gėlę.

Naudojau specialų substratą, skirtą orchidėjoms. Nusipirkau gražų balkšvą vazoną. Nuotraukoje galite matyti, kad orchidėjos skaidrų vazonėlį buvau įdėjus į dar vieną skaidrų vazoną. Ši gėlė vienintelė turėjo tokias augimo sąlygas ir jos visai nepasiteisino, nes vazonas ėmė žaliuoti, substratas įgaudavo pelėsio kvapą, pats augalas labai sunkiai augo. Nusprendžiau kuo toliau nugrūsti violetinį permatomą vazoną ir nebekankinti orchidėjos. Nežinau, kas sugalvojo, kad šios gėlės mėgsta permatomus vazonus. Mano gražuolės orchidėjos tik nepermatomuose antruose vazonuose įdėtos ir kuo puikiausiai auga ir nuostabiai žydi.


Abu vazonus ir substratą pirkau "Senukuose".


Darbo eiga:


Išimti orchidėją iš vazono, abu vazonus išplauti.


Nuo orchidėjos nupurtyti substratą, nukirpti negyvas ir sugedusias šaknis.


Švarų skaidrų vazonėlį labai nedaug papildyti substrato, dėti orchidėją ir pagal šaknis, jas paformavus, apdėlioti substratu iki vazono kraštų. Baigus darbą, šį vazonėlį įdėjau į balkšvą vazoną. Ir vėl augalą pastačiau ant palangės.


Lyg būtų mažai darbų, vakare trumpam atėjau į šiltnamį ir paravėjau piktžolių. Gaila daržovių, kai jas mėgina nustelbti piktžolės. O ridikėlių ir salotų labai laukiu.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą