2018 m. gegužės 20 d., sekmadienis

2018 gegužės 16 d.

2018 m. gegužės 16 d., trečiadienis. Mėnulio fazė - jaunatis, dvynių ženkle.

Šiandien buvo šilta ir siaubingai puolė uodai. Gal darže daugiau būčiau pasidariusi, bet tiesiog neįmanoma būti buvo per uodų įkyrumą. Šiandien sinoptikai pranašavo lietų, tačiau pas mus taip ir nelijo. Gausų lietų žada rytoj, tad šiandien liejau tik ridikėlius, salotas, kopūstus, cukinijas, burokėlius, truputį svogūnų, tiek spėjau per uodų atakas, bet vistiek labai sukando.

Šalia daržo prie šiltnamio prie braškių atsilaisvinus ploteliui pasodinau vienintelę žaliąją cukiniją. Šioje vietoje daug saulės ir šilumos.


Šiltnamyje pasodinau penkis agurkus "Zuzana". Šiltnamyje nepasodintos liko tik 8 paprikos.


Taip pat apravėjau salotas, nes buvo piktžolių tarp jų ir kitus šiltnamio plotelius.


Lauke prie gyvatvorės jau žydi kvapniosios pakalnutės. Nuotrauka išplaukus, nes uodai puolė :D


Kiek vėliau išėjau į daržą ir pasėjau bendradarbės duotus sėklų daigelius. Pasėjau devynis daigelius, būtų užtekę ir mažiau, nes pati užauginau devynis daigus, kuriuos gal šį savaitgalį sodinsiu. Agurkai "Puccini" tinkami ir kornišonams auginti, labai norėčiau mažyčių pasimarinuoti. Žiūrėsiu kaip pavyks. Šiemet planuoju daugiau agurkų pasimarinuoti, turiu išbandytų receptų, tad nebebūsiu visai žalias agurkėlis.


Sėklų daigeliai. Kitais metais manau agurkus daiginsiu ant popierinės servetėlės, nes aklai pasėjus į vazoną nėra aišku, ar tikrai išaugs daigelis.


Visai vakare nusprendžiau į vazonus, kuriuose niekas neišaugo pikuoti petunijas. daigelių man buvo likę 11, tad susodinau į 10 vazonų, o viename sutalpinau du daigelius. Tos petunijos, kurias pikavau anksčiau puikiai auga, tik trys neprigijo. tad šias, jei tik prigis, atiduosiu bendradarbėms, nes sau jau pakankamai ir gal net per daug turiu. Šias pikuoti buvo lengviau, jos paaugę, tvirtesnės, ir šaknelių daugiau. tačiau tos, kurias pikavau anksčiau, ir atrodo kitaip, gerokai didesnės, šakojasi į šonus, stiebiasi į aukštį, žodžiu, puikios, ir greitu laiku lauks persodinimas į lauko vazonus, kad pakabinčiau balkone. Tikiuosi, kad ir šios gerai prigis.



Daugiau nuotraukų iš mano daržo gyvenimo ir ne tik rasite mano Instagram profilyje

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą