2018 m. gegužės 25 d., penktadienis

2018 gegužės 24 d. Gėlių sodinimas į lovelius

2018 m. gegužės 24 d., ketvirtadienis. Mėnulio fazė - priešpilnis, svarstyklių ženkle.
 Šiltnamyje užaugo puikios salotos, jas galiu valgyti pilnais žandais, iš tikrųjų ir reiktų skubėti valgyti, nes vietoje jų persodinimo laukia paprikos. Tačiau taip skanu valgyti namines salotas, kai darže jos net neužaugę..


Šiandien buvau "Senukuose" ir nusipirkau porą lovelių į balkoną. Tos pačios spalvos nebuvo, tad ėmiau juodos spalvos. O vakare prisinešiau naminio komposto ir visus keturis lovelius apsodinau petunijomis. mažesniuose po tris daigus, didesniajame - keturi daigai. Aišku pasodinau truputį kreivai, bet kai išaugs, viskas užsidengs. Per naktį augaliukus palikau patalpoje, rytoj ryte išnešiu į lauką, kad pratintųsi prie lauko. Kol dar nesutvirtėjo, lovelius paliksiu ant grindų, ant turėklų kabinsiu vėliau.



Kas dėl spalvos, tai anksčiau apsodintame lovelyje kitų dviejų daigelių žiedai pražydo barbiška rožine spalva... Šiek tiek nusivyliau spalva, nes labai norėjau šiemet balkoną puošti raudonais žiedais. Aišku tai nėra pasaulio pabaiga, nes auginau pati, rūpinausi, laisčiau, persodinau, tačiau sėklos nuvylė. Sėklų likę ir kitiems metams, nežinau ar dar sėsiu. Bet gal čia tik sėklų brokas ir visos kitos bus rusvos.


Levandos daigelius persodinau į didesnį vazonėlį su universalia žeme, galbūt greičiau jos man augs :)


Daugiau nuotraukų iš mano daržo gyvenimo ir ne tik rasite mano Instagram profilyje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą