2018 m. balandžio 10 d., antradienis

2018 balandžio 7 d. Pirmasis pikavimas

2018 m. balandžio 7 d., šeštadienis. Mėnulio fazė - pilnatis, ožiaragio ženkle.

Šiandien labai graži ir saulėta diena, o mano kai kurie daigeliai jau gerokai paaugę, tad metas juos persodinti atskirai į indelius. Specialiai daržovėms nusipirkau substrato, kad galėčiau persodinti į maistingesnę žemę. Dėl gėlių pikavimo žemės manau atskirai nepirksiu, nes šis maišas substrato pakankamai nemažas, tad manau maišysiu universalią žemę su šiuo substratu.

Persodinau 7 pomidores Vilmas. Atšilus orams, jas išnešiu į balkoną, arba statysiu ant palangės. Labai mėgstu mažus pomidoriukus, o daigelių dar likę, tad manau drąsiai reikės dar persisodinti :)

7 pomidorės Vilmos
Persodinau visus penkis Indigo rose pomidorus, nors kai kurie daigeliai buvo mažesni - rizikavau. Labiausiai persodinus išgąsdina, kai pomidorų lapeliai suglemba, atrodo, kad jau viskas ir neprigis. tačiau pakankamas vandens kiekis ir ramybė jiems padeda, kol kas viskas su mano pomidorais yra gerai. Tik abu didieji persodinant turėjo jau pakankamai ilgas šaknis, kurios vijosi indelio apačioje, ir jas, deja, nutraukiau. Bet tikiuosi su laiku jie išliks nenuvytę.


Pikavau ir visus keturis raudonus pomidorus. Jie nėra labai dideli, bet pastebėjau, kad kuo mažesni, tuo lengviau ištveria pikavimą.


Prie šiandienos darbų įtraukiau ir dviejų geltonųjų paprikų pikavimą. Pasirodo paprikas geriau sėti po vieną į indelius, aš šioms dviem tą ir buvau padariusi, tačiau per vėlai sužinojau, jos persodinimo nemėgsta, tad geriau iš karto iš vieno indelio sodinti į šiltnamį. Kituose indeliuose paprikas esu susodinusi po kelias, tad jos pikavimo neišvengs.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą