2018 m. gegužės 15 d., antradienis

2018 gegužės 1 d.

2018 m. gegužės 1 d., antradienis. Mėnulio fazė - pilnatis, skorpiono ženkle.

Tarptautinę darbo (darbininkų) dieną pradėjau švęsti iš vakaro: valiau virtuvės langus ir vakarienei kepiau bulves, kurias valgėme su rūgpieniu. Bebaigiant valyti langus iš vakarų pusės atgriaudėjo griaustinis, truputį palijo.


Šiandien laisvadienis, oras geras, tad apie 4 valandas praleidau darže.

Pasodinau 4 kopūstų daigelius ( turėjo būti 5, bet belaistant labai smulkus daigelis tiesiog paskendo..). Dar jie mažiukai, bet indelyje jiems buvo ankšta, tad nusprendžiau, kad esant geriems orams reikia juos pasodinti, o jei būtų šalnos - uždengčiau.

Kopūstėlis

Keturi daigeliai, penktasis viduryje pranyko belaistant




Vyšnių pumpurai subrinkę ir greitai žydės.


Dauguma petražolių puikiai peržiemojo, trys krūmeliai nušalo, tad jų šaknis iškapsčiau, jų vietoje pasėjau dar garbanotųjų petražolių "Moss Curled 2".


Šiandien daržą kasiau iki pergalės - kol sukasiau visą. Gerokai pavargau. Bet dar ir daržovių pasėjau, nes kaip kitaip, šviežių daržovių, ir dar naminių, norisi kuo greičiau.

Ištuštinau du pakelius ridikėlių, kas liko po sėjos šiltnamyje. Tai "Duett" (ridikėliai nebuvo pailgi kaip ant pakelio, liko apvalūs su baltu galiuku..) ir "Carmen" (labai skanūs, apvalūs, auga dideli, pirksiu ir kitais metais būtinai). Dar susėjau visą "Champion" pakelį, jame sėklų daug nebuvo, nes pakelis buvo kažkada prie žurnalo. Pernai metais sėjau "Champion" ridikėlius, labai patiko, panašūs į "Carmen".


Tarp kopūstų daigelių pasėjau bazilikų, galbūt nepuls kenkėjai ir turėsiu bazilikų lapelių maistui paskaninti. Špinatai - sėjau kelias eilutes, jie gan greitai užaugina žiedus, tad geriau kelis kartus sėsiu. Nors antroje vasaros pusėje jie gana sunkiai auga.


Petražolės "Moss Curled 2" ir paprastieji krapai - krapus labai mėgstu ir jie būtini daržo augalai. Mėgstu prisirovus šviežių krapų juos supjaustyti ir užšaldyti žiemai.


Po kelias eilutes sėjau keturių rūšių salotų: gražgarstės (rukola), "Lollo Bionda", "Iceberg" tipo gūžinių salotų ir sviestinių salotų "Kagraner Sommer"



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą