2018 m. kovo 18 d., sekmadienis

2018 kovo 16 d.

2018 kovo 16 d., penktadienis. Mėnulio fazė - delčia, žuvų ženkle.

Antradienį ir trečiadienį per pietų pertrauką buvau "Senukuose", ten akcija sėkloms. Ir kaip atrodo, kas buvo? Rinkausi ir dar negana buvo :D gėlių, dar pomidorų, agurkų, cukinijų sėklų, visų ir neprisimenu, nes tikrai nemažai įsigijau. Dabar reikės tik darbuotis.

Šiandien padariau daigelių nuotraukas. Didelio progreso nėra, galvoju, kad jiems pas mane ant palangės per šalta, plėvele nedengiau. O gal ir blogai, kad nedengiau.

Pasirodė pirmieji smulkučiai petunijos daigeliai, nuotraukoje vos matoma. Pomidorė "Vilma" vis dar viena.

Kairėje petunijos, dešinėje Vilma
 Indigo rose pomidorai jau du, trečias lyg būtų ties etikete, bet labai ilgai neišlenda.


Nosį iškišti bando geltonoji paprika, bet tas pats vaizdelis jau kelios dienos, ar tik nereikės skubėti persėti sėklos.


Šiandien darbavausi rūsyje, skabiau ir peržiūrėjau pernai metų daržovių derlių. Prisipažinsiu, kad morkas skabyti ateiti reikėjo anksčiau, bet džiaugiuosi, kad jos gerai išsilaikę ir nesuvytę. Tik pernai metais morkų priauginau tiek, kad labai abejoju ar bent pusę to, kas yra, mes suvalgysime. Konservuočiau, bet labai nemėgstu tarkuoti morkas, svajoju apie virtuvės kombainą, kuris šį juodą darbą atliktų už mane. O tada turėtume morkų salotų stiklainiuose. Gal turite tokį darbštų aparatą ir galite rekomenduoti, pasidalinkite komentarų skiltyje.


Apžiūrėjau burokėlius, kai kurie buvo sudygę, nuskabiau, bet neramina tai, kad nemažai yra pavytusių, labai gaila. Su burokėliais ta pati situacija kaip su morkomis - jų užauginau per daug ir nemarinavau nei kiek. Kažin, ar dar galėčiau jų pasimarinuoti pavasario - vasaros sezonui imant nesuvytusius? Pasidalinkite savo nuomone komentarų skiltyje.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą