2018 m. kovo 14 d., trečiadienis

2018 kovo 4 d. Sezono pradžia - pirmoji sėja


2018 m. kovo 4 d., sekmadienis. Mėnulio fazė - pilnatis, svarstyklių ženkle.

Iš anksčiau planavausi ką sėsiu į daržą, bent apytikriai susidariau sąrašą, nusipirkau kompostinės žemės ir sėklų. O šiandien dar ir pilnatis, pagal daržininkų kalendorius, pilnaties metu pasėtos sėklos duoda didesnį derlių. Tad metas atidaryti 2018 m. sezoną, pradedant sėklų sėjimu į indelius.

Šiandien sėjau:

1. Geltona paprika "Afrodita", 4 sėklos.

2. Raudona paprika "California Wonder", 2 sėklos.

3. Pomidorai "Indigo Rose", 4 sėklos.

4. Mini pomidorai "Vilma", 10 sėklų.

5. Raudona petunija "Scarlet Red", maždaug 14 sėklų, nes jos labai smulkios.

Šiemet pirmą kartą pati auginsiuosi daigelius, tad nelabai žinau, kiek maždaug sėklų gali išdygti, bet ir priauginti per daug nenoriu. Tad spėjimo būdu maždaug pasėjau tiek, kiek norėčiau, kad man daigelių būtų. Manau, jei kas ir neišdygs, dar spėsiu vieną kitą sėklytę naujai pasėti.

Sėklytes sėjau į jogurto ir kitus plastikinius indelius. Iš tikrųjų, įvairius indelius nuo pievagrybių, saldainių, jogurto kaupiau jau kuris laikas, nes labai praverčia daržininkaujant, ir nereikia papildomai išlaidauti, o taip pat negaila, jei ir sulūžta. O išplovus - indelis tinkamas ir dar kitam sezonui.


Etiketės

Kad nesumaišyčiau kokiuose indeliuose kokios sėklos pasėtos, iš dantų krapštuko ir stačiakampio lapelio pasidariau etiketes, kurias susmaigsčiau į vazonėlius. Lapelį perlenkiau pusiau, užrašiau pavadinimą, per visą ilgį ištepiau klijais, maždaug per vidurį pridėjau dantų krapštuką ir lapelį sulenkiau pusiau, kad vidus susiklijuotų. Patogu, paprasta.


Pasėjus sėklytes, gerai palaisčius, sudėjau indelius ant pietvakarinės palangės, šioje pusėje šilumos ir saulės daugiau, jei tik diena giedra žinoma.



Liko laukti daigelių :) O taip pat vėliau planuoju dar daugiau sėjimo.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą