2018 m. balandžio 13 d., penktadienis

2018 balandžio 9 d. Antrasis griaustinis ir darbai šiltnamyje

2018 m. balandžio 9 d., pirmadienis. Mėnulio fazė - delčia, vandenio ženkle.

Po darbo grįžusi ir pavalgiusi ėjau į šiltnamį. Jau norėjau eiti anksčiau, tačiau šiltnamyje vištos gyveno, vakar sukrovėme malkas ir vištoms vištidėje atsirado ketvirtoji sienelė, tad jau ir šiltnamis nuo šiandien laisvas. Susikasiau visą savo plotelį ir pasėjau ridikėlių (Duett ir Carmen) bei dviejų rūšių salotų (Iceberg 3 ir Lollo Bionda).



Iš tikrųjų, labai gerai šiltnamiui sniego užberti, kad ištirptų ir drėgmės prisigertų, taip pat iš rudens garstyčiomis apsėjus ir sukasus taip pat kaip daržui lauke, aš pernai to nepadariau. Nes vėlgi, sužinojau per vėlai, kas man dažniausiai būna. Žemė buvo sausa ir dulkėjo, man tas nepatiko kasant. Daug ką daryčiau truputį kitaip, bet yra kaip yra kol kas..


Su šiltnamiu susitvarkiau greitai, o lauke norėjosi dar pasidarbuoti, nes buvo +22 laipsniai šilumos. tad ėjau rinkti samanų ir sraigių, po truputį judu į priekį. Aišku, jei savaitgalį ir su saulėta diena nuveikčiau dar daugiau.

Rudenį pasodinau berods 14 česnako skiltelių, tad jos jau sudygę ir kelia laiškus aukštyn:


Vakare labai užtemo dangus, labai smarkiai pakilo vėjas ir ėmė griaudėti bei smarkiai lyti. Nuliūdau, nes žemė jau buvo gerokai pradžiūvusi ir samanos labai gražiai luposi nuo žemės. Norisi viską susitvarkyti, kol visi krūmai ir medžiai nesulapojo. Bet tikiuosi saulė greitai viską išdžiovins.

Tiesa, jau reikia skubinti sėti žirnius į daržo plotelį, bet dar daržas net nepradėtas sukasinėti :) uch, kiek daug darbų dar laukia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą