2018 m. balandžio 18 d., trečiadienis

2018 balandžio 15 d. Žirnių sėjimas

2018 m. balandžio 15 d., sekmadienis. Mėnulio fazė - jaunatis, avino ženkle.

Sekmadienis man buvo darbingas, kai yra darbų, nėra kada ilsėtis, džiaugiesi, kad laiko yra einamiems darbams apsidirbti :)

Šiltnamyje intensyviai auga ridikėliai, salotų daigelių kol kas nesimato.


Šiandien sukasiau nedidelį daržo plotelį ir jame pasodinau žirnius. Nežinau, ar taip galima ar ne, bet sekmadienį ryte visus žirnius supyliau į indelius su vandeniu, ir jie pabrinko apie kelias valandas. Labai tikiuosi, kad jie sudygs greičiau.

Žirnių lysvelė

Sunaudojau tris pakelius dviejų rūšių žirnių: vienas pakelis ekologiškų "Karina", ir du pakelius paprastų "Gloriosa". Lysvėje atskyriau abi veisles, žiūrėsiu, kuri skanesnė ir saldesnė, kuri derlingesnė.


Pomidorai šiltnamyje

Šiandien į šiltnamį išnešiau pomidorų daigus, ten jiems bus šilčiau ir saulės daugiau. Mano draugas padarė labai patogią medinę dėžutę, į kurią įtiesiau polietileno ir galėjau sudėti daigų indelius be papildomų indelių vandeniui nubėgti. Kitus indelius sudėjau į standžią kartono dėžę.

Į vakarą užsiėmiau augalų daigelių persodinimu.

Persodinau paskutines 7 pomidores Vilmas, dar buvo 4 daigeliai, bet jie labai smulkūs, tad jų ir nebesodinsiu. Dar persodinau tris petunijų daigelius ir dvi geltonas paprikas.

Sekmadienis greitai praėjo, nes dar virtuvėje maisto gaminimu užsiėmiau, nebuvo kada ramiai pasėdėti. Šiuo savaitgaliu esu patenkinta, nes tikrai daug darbelių pasidariau. Bet dar daug ir likę.

Persodinti daigeliai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą