2018 m. balandžio 17 d., antradienis

2018 balandžio 14 d. Didysis grėbimas

2018 m. balandžio 14 d., šeštadienis. Mėnulio fazė - delčia, avino ženkle.

Vakar po darbo roviau aviečių krūmelius, kurie kelis metus visai nedavė uogų, nes matyt sulaukėję krūmeliai. O šiandien užsiėmiau didžiuoju darbu - tvarkiau juodųjų serbentų, vyšnių ir agrastų kampelį.

Kai žmogus duoda valią gamtai laukėti, paskui tą atsiradusį šabakštyną sutvarkyti prireikia daug laiko ir pastangų. Nei kojyčių nei rankyčių vakare nebuvo. O kad rankos sudraskytos tai net nebestebina. Bet galutiniu rezultatu esu tikrai patenkinta, nes išpešiau senas žoles, surinkau tuščius sraigių kiautus, gyvas ir beatgyjančias sraiges, apkarpiau serbentų krūmus, ištraukiau sausuoles šakas, kurių buvo tikrai nemažai. Tikiuosi serbentai užderės didelėmis uogomis ir gausiomis kekėmis atsidėkodami :)

Šiam darbui man kompaniją palaikė "Fiskars" įrankiai. Patogesnio grėblio nesu turėjusi, net per šakas su juo daviau ir nei strypelis nenulūžo. Stiprus, patogus įrankis, puikiai sugriebiantis tiek smulkesnius šapelius, tiek didesnius. Sekatorius taip pat labai patogus, žalias šakeles kaip per sviestą kerpa, ir net rankai didelio krūvio nesijaučia. Pirkau "Senukuose" su akcija už maždaug už 9 eurus. Puikūs pagalbininkai. Kas dėl įrankių, tai stengiuosi įsigyti, kad ir brangesnius, tačiau tausojančius sveikatą įrankius.


Tvarkymosi procesas


Sutvarkyta aplinka


Šiandien taip pat padariau dalį gero darbo - plonu sluoksniu išbarsčiau pelenus ant nuravėto gėlyno, ant žemės ploto kur augo avietės (nuotraukoje dešinėje), ir truputį ant daržo. Kitam kartui dar lieka barstyti kitą daržo plotą.


Ir kaip be pūkuotų pagalbininkų :)


Šią dieną praleidau labai naudingai, nei kojyčių nei rankyčių, bet užtat patenkinta, ir akis ir širdį džiugina tvarka ir graži aplinka. Tikiuosi, kad ilgam pavyks atsikratyti samanų ir sraigių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą